11. maaliskuuta 2007

Pöytälätkässä

Kirjeenvaihtaja kävi, suunnitelmansa mukaan, pöytäjääkiekon SM-kisoissa. Saldoksi napasahti neljä voittoa ja yksitoista tappiota. Tappiosta suurin osa tuli maalilla tai parilla, eikä jatkoonmeno alkulohkosta ollut kaukana.

Huomasin, ettei pelaajien keskimääräinen taso ollut juuri muuttunut edellisestä kerrasta. Viimeksi tuli käväistyä pöytälätkäkisoissa kaksitoista vuotta sitten. Saldo oli silloin likimain sama (5 voittoa 1 tasuri ja 12 tappiota).

Turisin, noista ammoisista ajoista, toisen vanhan jermun kanssa. Harmittelin samaa kuin hänkin eli sitä, ettei näitä vanhoja jermuja ollut juuri paikalle eksynyt. Kirjeenvaihtajalla oli siitä huolimatta oikein hauskaa. Pystyin pitämään pelit tasaisina ja jännittävinä. Selkä vaan ei tahtonut kestää. Tänään oli pystyyn nouseminen hankalaa. Siinä mielessä oli hyvä, etten eksynyt tämänpäiväisiin jatkopeleihin. En ole ainoa selkäkivuista kärsivä, MM-hopeamitalisti Roni Nuttusella on sama vika.

Kirjeenvaihtaja sai kisoista uuden kipinän jo likimain unohtamaansa harrastukseen. Seuraavat kisat ovat jo 24.3 Raisiossa. Siellä ajatteli hän piipahtaa. Ja sillä kertaa harjoittelen pikkaisen ennen kisaamista. Jos vaikka siellä jatkopeleihin pääsisi...

---

Korjataan sen verran, että Roni Nuttunen on hallitseva maailmanmestari.

1 kommentti:

Kirjeenvaihtaja kirjoitti...

Ja lisätäänpä sen verran vielä, että Kyseinen Nuttunen vei Suomen mestaruunkin. Kirjeenvaihtajan nokan edestä. Jos selkä olisi kestänut ja tähdet olleet vaakatasossa neliulottteisessa horisontissa...

Noh, Raisiossa kirjeenvaihtaja sitten näyttää. Huomenna aattelin käydä pöydän ostamassa...