3. maaliskuuta 2007

Lukemisesta ja sen autuudesta

Kuten tarkkaavaisimmat ovat saattaneet huomata, on kirjeenvaihtaja lukumiehiä. Tuli vaan mieleen kehua Suomen kirjastolaitosta. On mukavaa päästä lainaamaan kaikenlaista ilmaiseksi. Viihdettä ja tieto. Kirjeenvaihtajan on tosin vaikea erottaa niitä. Tietoa kun voi usein pitää viihteenä. Ja viihteestä voi oppia vaikka mitä.

Viimeksi kirjastosta tarttui mukaan, osastolta fantasiakirjallisuus, Terry Pratchettiltä "Pienet jumalat" ja Glen Duncanin "Minä, Lucifer". Sotakirjallisuutta kirjastokassissani edustivat Pertti Lehväslaihon "Sotkalla Sodassa" ja Jörg Friedrichin "Suuri palo - liittoutuneiden pommitukset Saksassa 1940-1945". Fysiikasta ja tähtitieteestä tempautui, valon nopeudella, käteen Fred Adamsin "Elämää universumissa". Globaalin maailmatalouden olemattomalta osastolta tupsahti käteeen Michaet Hardtin ja Antonio Negrin "Imperiumi". Tulipa vielä napattua hyllystä Ilkka Remeksen "Ikiyö". Eli sivistän itseäni siis kaikin puolin. Ja pidän hauskaa.

Kirjeenvaihtaja reportoi näistä kirjoista jahka ehtii ja kerkeää. Pratchett tuli jo lukaistuakin. Taattua viihdettä oli se.

Kirjastoasian tekee täällä Turussa se, että tänne avautui uusi ja uhkea pääkirjasto. Kirjeenvaihtapariskunta aikoo hyökätä sinne huomenna. Ja onhan tuo hyvä kirjastosetäystävänkin tutustumassa Namibialaiseen tapaan pitää kirjastoa. Sitäpaitsi, kirjasto on aina rock.

Ei kommentteja: