Sinällään suomalainen politiikan teko järin paljon muuttuu, vaikka porvarit vaalit voittivatkin. Puolueet ovat nykypäivänä niin lähellä toisiaan, että niiden erottaminen on usein varsin hankalaa. Eli en usko, että tuleva porvarihallitus kovin paljon jokapäiväiseen elämänmenoomme vaikuttaa. Hiukkasen huolestunut olen sen sijaan eduskuntaan valittujen iästä (yli 60-vuotiaiden määrä eduskunnassa kaksinkertaistui). Näyttää siltä, että suuret ikäluokat tulevat hallitsemaan poliittista päätöksentekoa vielä pitkään. Tämä ei ole kovin miellyttävä tulevaisuudenkuva. Tulevaisuussuuntautunut politiikanteko kärsii siitä, että suuret ikäluokat varmistavat oman, suhteellisen lyhyen, tulevaisuutensa. Siinä saattaa hyvinkin unohtua tulevien sukupolvien asiat. Toivottavasti olen väärässä, mutta hieman se huolestuttaa.
Iloinen asia vaaleissa oli se, että oma suosikkini Ville Niinistö nousi eduskuntaan. Kirjeenvaihtaja seurasi jännittyneenä laskennan edistymistä omalla tietokoneellaan. Ja laskeskeli todennäköisyyksiä. Hauskaa oli se. Ja kalkkiviivoilla Ville ohitti sitten Sari Essayahin. Niinkuin olin laskeskellutkin.
Mutta ans kattoo ny, millase hallitukse Suomi saa. Sitähän tässä vielä kuitenkin arvotaan, ainakin hetki. Pidän likimain varmana sitä, että hallituksessa ovat kokoomus, keskusta ja RKP. Muut vaihtoehdot yllättäisivät. Otan vetoja vastaan...
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
3 kommenttia:
Lisätäänpäs tuohon hallituspuolueiden listaan vielä KD:t.
Samaa mieltä. Jo pelkästään sillä perusteella, että KD veti Liperiäkin hallinnoivalla Kangasalla 14,4% äänistä, joka on aika hurja luku. Liperi toki äänestää itsenäisestikin. Keskustalle murskatappio, vaikka vetikin 44% äänistä. Rengit ja muut kaskenviljelyyn kyllästyneet ryhtyivät ääritoimiin ja antoivat äänensä kokkareille ja vihreille. Äärimmäinen kapinamieliala näkyy PS:n äänimäärän nousuna, joka tarkoittaa 2,4% parannusta viime vaaleihin nähden. Aika moista. Tuo luku tarkoittaa kuitenkin 224 ääntä, joka on kuitenkin jo aikamoinen katras Liperin lampaita.
Liperin lampaatkin on kovempia kuin Kangasalan sudet. KD on näköjään Kangasalla todellakin pop. Vihreiden nousu Liperissä oli täysin odotettua.
Onhan sinne poliittisensa jälkensä iskenyt jo aikanaan kirjeenvaihtajan pikkuveli kunnallisvaaleissa 2000. Taisi saada silloin vihreille sen verran jalansijaa, että lampaatkin siirtyivät kannattamaan vihreitä näissä vaaleissa.
Lähetä kommentti