3. tammikuuta 2007

Takautuvaa turinaa


Ajattelin yllättää itsenikin ja kirjoittella satunnaisia ottoja loppuvuoden varrelta. Kirjenvaihtaja pääsi tutustumaan syksyllä myös toiseen pohjoismaiseen pääkaupunkiin, Osloon. Oslo oli mukava ja sateinen. Norjalaiset kiusaavat kanssaeläjiään sillä, että lämmittävät joka paikan kuumaksi. Paikallisessa Jazz baarissa (Bare Jazz) oli muuten oikein mukava istuskella, mutta siellä oli aivan liian kuuma.

Oslo on kuitenkin huomattavasti mukavampi kaupunki baareista pitävälle kuin Tukholma. Kunnon pubeja on melkein joka kulman takana. Oslolaiset pukeutuvat myös rennommin kuin Stokiksen asukit. Muutenkin Oslo vaikutti muutaman päivän perusteella rennommalta, mutta kalliimmalta mestalta kuin Tukholma. Piipahdettua tuli jazzkonsertin lisäksi Oslon Tavastialla, Rockefeller Clubilla. Äänentoisto oli tasolla erittäin kova. Vaikka kirjeenvaihtajan korvat onkin uitettu monessa liemessä, oli siellä pakko turvautua, takarivissäkin, korvien suojaukseen.

Muuten kirjeenvaihtaja on pyörinyt rauhallisesti töissä ympäri ämpäri. Ja kuikuillut Turun kujilla, ollen mm. paikallisen futistietovisan syyskauden voittajajoukkueen yhtenä aktiivisena osanottajana. Ihan mukavasti vuosi sujahti. Välillä nousua ja silloin tällöin tuli laskujakin. Mutta, uusi vuosi ja uutta usvaa putkeen!

Ei kommentteja: