22. tammikuuta 2007

Blogoilua

Kirjeenvaihtaja ei suinkaan ole mitenkään kokenut bloggaaja. Se nyt tässä ensiksi sanottakoon. Eksyin vain tuonne mitvitin keskustelunavausta bloggaamisen merkityksestä ihmettelemään.

Tulin siihen tulokseen, että tarvitseeko tällä ollakaan niin kauheasti merkitystä. Kirjeenvaihtaja ainakin kirjoittelee lähinnä omaksi ilokseen ja muiden kiusaksi. Sepä siinä. Hauskaa tässä bloggaamisessa on nimenomaan se, että voi kirjoitella suhteellisen kritiikittömästi. Tätä voisi varmaan verrata karaokelaulamiseen. Kaikilla on mahdollisuus päästä stagelle, vaikkeivat nuo laulutaidot niin kaksisia olisikaan.

Toki bloggaaminen avulla muodostuu yhteisöjä ja taas toisaalta parantaa kaikenlaisten harrastajien yhteyksiä toisiin. Näinhän tosin tapahtuu netin keskustelupalstoillakin. Mutta tapahan tämäkin on saada vastakaikuja. niin tutuissa kuin tuntemattomissakin.

On kuitenkin mahdollista, että bloggaamisen merkitys muuttuu tulevaisuudessa. Millaiseksi, sitä ei edes kirjeenvaihtajakaan maailmankaikkeutta syleilevän älynsä avustuksella, ei osaa arvioida. Taidan palata sotaaiheisiin. Tympäisee tämä blogeista vilosohveeraminen.

Det är ganska snyggt att man bloggar. Men det är inte så snyggt när man polemiserar om det. Eller va? Nästä gång vill brevväxlare tala nånting över fred eller cykling.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Katos veli, kun ei se Mitvit mielestäni mitenkään kirjoituksellaan lyttää niitä, jotka kirjoittelee nettiavaruuteen ihan vaan ilokseen, omaksi tai muiden. Keskustelu polveilee jo vähän toiselle tasolle: miten ja kuinka blogit voisivat vaikuttaa laajemminkin kuin tässä omassa kyläyhteisössään. Ja löytyisikö lisää "tiukemmalla" otteella tehtyä blogaamista.

Eli siis sijansa kukin varmasti antaa kaikille, sillä eihän kenenkään ole pakko lukea yhtään blogia.

Tätä bloginapapyörittelyä on toki jo riittämiin pohdittu. Siirry vaan sotaisampaan materiaaliin.

Kirjeenvaihtaja kirjoitti...

Juu, en mie sitä väittänytkään, etteikö mitvitin mielestä asia olisi ollut väittämälläsi tavalla. Kerroin vain oman näkemykseni asiasta. Suunnittelin muuten opettaa oppilaille (musiikissa, hih) tämän hypertekstin kirjoittamista. Saaavat tehdä jostakin artistista jutun ja pistetään ne jutut yhteiseen blogiin. Kattelee kuin onnistuu seiskaluokkalaisten kanssa...