21. tammikuuta 2007

Niin tuli runoja laulettua!

Ainakin kirjeenvaihtajan tapauksessa tuo laulaminen jäi onneksi vähemmälle. Muut saivat hoitaa sen puolen. Runoja taisin kyllä lausuin ja puheita pidin. Niinkuin asiaan kolmekymppispippaloissa kuuluukin. Puheeni tosin taidetaan ennemmin muistaa pienistä lausumisvirheistä, kuin niiden muusta sanomasta. Se nyt ei sinällään haittaa, koska kirjeenvaihtajanne oli varsin liikuttuneessa tilassa ystävänsä juhlien kunniaksi, eikä siis itsekään ole varma siitä, kuinka hienoin sanankääntein tuli kehuneeksi juhlia, paikalla olleita ja itse juhlakalua. Sen verran on kirjeenvaihtaja pikkulinnuilta saanut kuulla, että rakas siskoni oli puheessani muuttunut raskaaksi siskoksi. Olikohan lipsahduksessani jotakin enteellistä, freudilaista tai viestiä ulkoavaruudesta? Niitä asioita kuitenkin syytän. Myös Polkkapossu on ansiokkaasti palaillut blogissaan juhlatunnelmiin. Sieltä voivat asiaankuuluvat ja asiattomat tahot selvittää asioiden oikeaa laitaa.

Jos joku sattuu ihmettelemään kuvavalintaa tähän tekstiin, niin taustoitetaan hieman. Kuvassa on II maailmansodan aikainen saksalainen Tiger panssarivaunu. Juhliemme sankari pitää sitä maailmankaikkeuden kauneimpana esineenä. Mitä kirjeenvaihtaja ei ihmettele yhtään.

Kirjeenvaihtaja, juhlien sankari ja veljeni keskustelivat innokkaasti ennen varsinaisia juhlia toisesta maailmansodasta. Keskityimme erityisesti saksalaisten kenraalien arviointiin. Niin eettiseltä kuin sotilaalliselta kannalta. Erityisesti pohdiskelimme ja tutkimme kenraalien Rommel ja Guderian toimintaa sodan aikana ja sen jälkeen. Rommelia ja Guderiania arvostivat myös heidän vihollisensa. Rommelin tapauksessa omat olivat jopa vaarallisempia kuin viholliset. Rommel päätti päivänsä Hitlerin toimesta itsemurhaan pakotettuna. Tuota "Erämaan Ketuksi" kutsuttua loistavaa sotataktikkoa, kun epäiltiin osallisuudesta Hitlerin päänmenoksi yritettyyn salaliittoon.

Mutta näillä mentiin tänään. Tulevaisuudessa lisää!

Ei kommentteja: