7. huhtikuuta 2007

"Ook sä v***u jostain Parkanosta?"

Näin iloisesti voivat toivottaa karvialaiset tervetulleeksi paikkakunnalle. Kyseisen toivotuksen sai kirjeenvaihtaja kuulla reilu vuosi sitten. Parkano ei ilmeisesti ole, kovassa huudossa täällä päin.Tunnen kyllä pari parkanolaista. Ihan mukavia tyyppejä ovat he. Sanoivat että täällä kannattaisi yrittää etsiä joku, jolta voisi hankkia paikallista pontikkaa, on kuulemma vekkulia ja hyvää tavaraa. En ole vielä onnistunut.

Karvia sijaitsee Pohjois-Satakunnassa aivan Pohjanmaan rajalla. Karvialaisissa yhdistyy mukavasti pohjalainen jäyhyys satakuntalaiseen vittumaisuuteen. Lisämausteen tuo hämäläinen hitaus. Niin joku on, ainakin joskus, kirjeenvaihtajalle väittänyt. Ihan mukavasti, on kuitenkin täällä turkulais-karjalainen kirjeenvaihtaja paikallisten kanssa pärjännyt.

Tänään tuli käytyä Karvian Kirkkojärvellä lintuja bongailemassa. Satakunta joutsenta kailotteli kivasti siellä. Hanhiparvia liihotteli ohi myös. Bongasimme Karvian raitilta kirjeenvaihtajattaren kanssa Wolkswagen Transporterin, jonka sivuikkunassa oli musta hakaristitarra. Kylähulluja on siis täälläkin. Tai sitten täällä suunnitellaan tuhatvuotista valtakuntaa. Mene ja tiedä, rauhaisaa lankalauantaita joka tapauksessa.

---

Kirjeenvaihtajatar tuossa höpisi, että pohjalaiset ovat paljon yritteliäämpiä ja seikkailunhaluisempia kuin karjalaiset (tai muut suomalaiset). Pohjalaiset ovat kuulemma lisäksi suurudenhulluja (se Wolkswagen oli varmaan jonkun pohjalaisen). Eivätkä he tyydy petun vuolentaan.

Tiijjä sitten tuosta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

On tavattu mitä kummallisimpia ennakkoluuloja. Pohjalaisen äitini karjalainen anoppi piti tätä kovin kummana tapauksena vuosikausia. Karjalainen ystäväni eksyi työreissulla Seinäjoelle ja kuulemma jo muutamassa tunnissa oli ilmennyt kommunikaatiovaikeuksia paikallisten kanssa.
Kaikki, mitä Pohjalaisista sanotaan on suurimmaksi osaksi totta. Mutta sellastasoon. Mollahan oma komia rotumma! Terv. anonyymi pohjalainen

Kirjeenvaihtaja kirjoitti...

Niinhän tuo on. Kaikki on kummia. Varsinkin pohjalaiset. Niin notta komiaa niin... Hih.