9. elokuuta 2006

Ruotsalaista

Tuli tuossa toisen kirjeenvaihtajan kanssa pohdittua, mikä on oikein ruotsalaista. Ja mikä erottaisi ruotsalaiset suomalaisista ja muista kansoista. Tulin siihen tulokseen että eniten ruotsalaista on Allsång. Kun suomalaiset laulaa liruttelevat karaoketa niin ruotsalaiset haluavat joikhata porukassa.

Onhan Suomessakin Tammerkosken sillalla, mutta sitä voi pitää lähinnä pienen piirin puuhasteluna, jota kirjeenvaihtajan pitää hullujen puuhana. Täällä löytyy Allsångeja niin lapsille, rokkareille kuin vaareillekin. Puhumattakaan niistä, jotka pitävät ruotsalaisesta iskelmämusiikista. Lordikin oli laulattamassa Allsångissa Skansenilla. Kohta varmaan jumalanpalvelukset muuttuvat täällä Allsångeiksi, joissa veisataan hittivirsiä.

Kirjeenvaihtajankin piti mennä taannoin tutustumaan tähän Allsång meininkiin, mutta puihin meni se. Toisaalta onkin ehkä parempi jättää tutustumatta. Parempi olla paljastamatta kaikkia ruotsalaisten salaisuuksia kerralla. Mielenterveyskin säilyy.

En annan brevvexlare har lovat att göra en artikel på min blog. Vi vantär det interreserade. Jag vet den brevväxlare ganska bra.

Ei kommentteja: