11. elokuuta 2006

Poliittinen kirjeenvaihtaja

Kirjeenvaihtaja kävi tutustumassa Ruotsin poliittiseen kenttään perjantai-illan iloksi. Moderaterna (paikallinen kokoomus) aloitti vaalikiertueensa Medbörjarplatsenilla, Södermalmilla. Täällä kun on kuukauden päästä paikalliset eduskuntavaalit (Riksdagsval). Huomaa että asiat on täällä hyvin. Ei ollut johtavalla oppositiopuolueella juuri kunnon poliittisia aseita pääministeri Perssonia vastaan. Kiittelivät taloudenhoitoa, ongelmana Modenaterna- puolueen mukaan on vain se, ettei talouskasvu ole luonut työpaikkoja. Veroja halusivat myös alentaa ja turvallisuutta parantaa. Kovempia rangaistuksia pahoille pojille myös kaipasivat. Turvallisemman ympäristön ja rangaistuksien koventamisen toivominen tarkoittaa sitä, että ei ole oikeita poliittisia aseita. Populismia on se. Kirjeenvaihtajan mielestä. Niinistöltäkö lie lainannut Moderaterna työväenpuolueideansa? Suomessa meni kivasti läpi, miten käynee Ruotsissa?

Yksi "mielenosoittaja" piipahti myös vierailulla. Täti ei vaan ehtinyt saada puheenvuoroa. Tai oikeastaan, täti olisi varmaan halunnut vain rauhassa naukkailla olutta esiintymislavaa vasten.

Vi besökte, med min härligä kvinna, pä en politiskt saken. Där talade några politikerna och enkvinna sjungade också. Det var så snygg att vara med henne där, även de sakerna, som de politikerna talade var ganska löjliga. Kyssar på alla!

Ei kommentteja: