10. elokuuta 2006

Kirjeenvaihtaja koekaniinina

Kirjeenvaihtaja joutui testaamaan Östermalmin makkaraspesialistin tuotteita, koska toinen kirjeenvaihtaja ei syö punaista lihaa. Tuo toinen kun aikoo tehdä jutun Tukholman tunnetuimmasta grillikioskista. Kirjeenvaihtaja joutui maistamaan parasta ikinä syömäänsä grilliruokaa. Leberkös taisi olla makkaran nimi, ympärillä ranskanleivän tyylinen paketti, paketin sisällä lisäksi hapankaalia, loistavaa kastiketta ja sopivan tuhtia sinappia. Kirjeenvaihtaja oli täysin myyty 45:llä kruunulla. Hän tarjoutui tekemään toisenkin koekäynnin tuon makkarajumalan, Bruno Fortkordin, kioskille. Kioskista löytyy 35 erilaista makkaraa kokeiltavaksi, joten heti ei ehdi kirjeenvaihtaja kyllästyä. Kuvan unohti kirjeenvaihtaja Leberkösistä kaikessa huumassa ottaa, mutta ehkä huomenna sekin onnistuu.

Ja onnistuihan se. Kuvissa Brunon kioski ja puolalaista braatwurstia diabololla höystettynä.

Kirjeenvaihtaja ei suinkaan ole ainut Brunon makkaroihin ihastunut, Tiinan keittiöstä tuttu Tinakin suosittelee käyntiä hänen kioskillaan. Brunon kioskista, ja muistakin tutustumisen arvoisista grilleistä Tukholmassa löytyy tietoa täältä.

3 kommenttia:

Kirjeenvaihtaja kirjoitti...

Kirjeenvaihtaja kävi tutustumassa Brunon kioskiin toistamiseen. Maistelin tällä kertaa puolalaista bratvurstia. Loistavaa oli, muttei taivaallista kuten eilinen Leberkös. Haukkasin palasen myös toisen kirjeenvaihtajan sipulimakkarannoksesta. Loistavaa oli sekin. Kirjeenvaihtaja kiittää Brunoa!

Anonyymi kirjoitti...

Pakko päästä sanoon, että tuo taivaallinen tuote on nimelltään Leberkäse. Horstit taitaa wurstit! So is'es! Hälsningar från den annan (eller första) brevväxlare=korrespondent.

Kirjeenvaihtaja kirjoitti...

Kiitokset sinne kirjeenvaihtajalle viereiseen huoneeseen!